Obilježen Dan oralnog zdravlja u Koprivnici

Svjetski dan oralnog zdravlja na kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal obilježen je u utorak, 15. ožujka u Domu mladih Koprivnica. Tom su prigodom otvorene izložbe dječjih radova na temu oralne higijene te je upriličen program obilježavanja kojeg su izvela djeca Dječjeg vrtića „Tratinčica“, Dječjeg vrtića Sv. Josip te djeca nižih razreda osnovnih škola i COOR-a „Podravsko sunce“.

Prisutnima se obratila dječja stomatologinja Nada Šešić koja je tom prigodom iznijela podatke o stanju zubi kod koprivničke djece te istaknula važnost brige o oralnom zdravlju. Navela je kako je bitno da djeca što ranije usvoje pravilne higijenske navike i pravilne navike u prehrani kao i potrebu redovitih kontrolnih  pregleda usta i zubi.

Obilježavanjem Svjetskog dana oralnog zdravlja želi se cjelokupnu populaciju podsjetiti na važnost oralnog zdravlja za cjelokupno zdravlje i na samu kvalitetu života, a tom prilikom su prisutnima i podijeljeni prigodni pokloni kako bi svakodnevno i pravilno brinuli o svom oralnom zdravlju.

Služba ureda župana