Obilježen Dan Općine Rasinje

Otvorenjem izložbe slika koju je organizirala udruga za očuvanje prirodne i kulturne baštine rodnog kraja „Podravska gruda“ započelo je obilježavanje ovogodišnjih Dana Općine Rasinja.

Proslava Dana Općine nastavljena je u Društvenom domu u Subotici Podravskoj gdje je održana 8. Izložba vina na kojoj je bilo prijavljeno ukupno 71 uzoraka vina, a šampionom izložbe proglašen je Traminac Marijana Vražića. U sklopu proslave održana je i velika taktično-pokazna vatrogasna vježba „Podravina 2016“ kao i već tradicionalno predstavljanje udruga s područja Općine Rasinja, a predstavljena je i  novoispisana knjiga „Status animarum – Stališ duša župe Kuzminec 1900.-2015.“ u Župnoj crkvi sv. Kuzme i Damjana u Kuzmincu.

Središnji događaj obilježavanja Dana Općine bila je svečana sjednica Općinskog vijeća koju je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Josip Mlinarić dok je načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman izvjestio prisutne o projektima koji se trenutno provode na području Općine kao i o planovima za budućnost.

Čestitku za Dan Općine Rasinja okupljenima je uputio i župan Darko Koren posebno naglasivši važnost suradnje između Općine Rasinja, ali i općenito svih općina s Koprivničko-križevačkom županijom.

IMG_3170Na svečanoj sjednici dodijeljene su i Zlatne plakete Općine Rasinja i to Zdenki Draganić i Dušanu Heraku za dugogodišnji humanitarni rad u Općinskoj organizaciji Crvenog Križa Općine Rasinja, Štefaniji Godek i Ljubici Zetović za dugogodišnji humanitarni i prosvjetni rad u Općini Rasinja, Društvu izvornog folklora „ZAVIČAJ“ Veliki Poganac za promicanje kulture i očuvanje identiteta te Josipu Mađariću za izuzetan doprinos razvoju sporta i poduzetništva. Za doprinos u razvoju poduzetništva plaketu je dobio Goran Kostanjevec, za razvoj i unapređenje poduzetništva tvrtka „TONI“ d.o.o. dok je Saša Vincek dobio plaketu za uzoran OPG u proizvodnji mlijeka, a za uzoran OPG u ratarskoj i stočarskoj proizvodnji plaketu je dobio Veljko Gojković.

Dražen Galenić na svečanoj je sjednici upoznao prisutne s knjigom “Status animarum – Stališ duša župe Kuzminec 1900.-2015.” koja je svojevrsni popis svih stanovnika župe Kuzminec u razdoblju od 115 godina, a svečanost su uveličali članovi Društva izvornog folklora “Zavičaj” iz Velikog Poganca.

Uoči svečane sjednice svečano je otvorena cesta u naselju Prkos, a u kasnijim satima otvoreno je i igralište nogometnog kluba „Tehničar“ u Cvetkovcu pa je tom prilikom odigrana i nogometna utakmica između domaćina i nogometnog kluba „Podravina“ iz Ludbrega.

Služba ureda župana