Obilježen Dan bez automobila

U sklopu Europskog tjedna mobilnosti, koji se održava od 16. do 22. rujna, u Koprivnici je danas obilježen Dan bez automobila.

Događanja su počela već  u ranim jutarnjim satima gdje su brojni građani pješke dolazili na posao, a kasnije se na Zrinskom trgu održala se promocija sportskih klubova koju je podržao i župan Darko Koren sa suradnicima.

Cilj ove akcije je skrenuti pažnju građana na problem prijevoza automobilima, ponuditi zamjenski gradski prijevoz te upozoriti na problem onečišćenja zraka. Tim je povodom za sav promet u Koprivnici bila zatvorena Ulica Antuna Nemčića, dio Florijanskog trga od raskrižja sa Zrinskim trgom do obilježenog pješačkog prijelaza ispred pošte, Ulica Ivana Generalića i Svilarska ulica.

Europski tjedan mobilnosti inicijativa je Europske komisije te se organizira prvenstveno zbog poticanja javne svijesti i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša koji je uzrokovan povećanjem motoriziranog prometa u urbanim sredinama, a vodeća tema ovogodišnjeg Europskog tjedna mobilnosti je „Pametna mobilnost. Snažno gospodarstvo.“.

Služba ureda župana