Obilježavanje Dana vatrogastva i proslava sv. Florijana

U ponedjeljak 5. svibnja u dvorani Domoljub u Koprivnici svečano je obilježen Dan vatrogastva- proslava sv. Florijana. Uvodna riječ pripala je načelniku Željku Popoviću koji se osvrnuo na pregled intervencija vatrogasnih postrojbi tijekom 2013.godine. Nadalje, istaknuo je važnost EU i međunarodnih projekata od kojih svakako valja spomenuti strateški projekt „HOLISTIC“.

Prisutnima se obratio i predsjednik DVD-a Koprivnica Nikola Sočev, predsjednik VZG Koprivnice Ivan Golubić, predsjednik VZŽ Koprivničko-križevačke Ivan Matosović, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader te izaslanik ministra Kotromanovića Ivan Jurić.

Ispred Koprivničko-križevačke županije pozdravni govor uputio je župan Darko Koren rekavši da vatrogastvo na ovim prostorima predstavlja puno više od osnovnog smisla te da je doseglo visok stupanj integriranosti. U ime Grada Koprivnice prisutnima se obratila gradonačelnica Vesna Želježnjak istaknuvši kako svaka kuna uložena u vatrogastvo predstavlja neprocjenjivu vrijednost.

Nakon svečane sjednice HVZ-a uslijedila je podjela plakata i povelja s likom Đure Deželića i Mirka Kolarića.

Odsjek za komunikacije i protokol