Obilazak završenih radova na zgradi srednje škole u Koprivnici

Završeni su radovi 1. faze rekonstrukcije zgrade Srednje škole Koprivnica, radi poboljšanja energetske učinkovitosti. Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren je zajedno s zamjenikom župana Ivanom Palom obišao završene radove u četvrtak 7. studenog te izrazio zadovoljstvo poboljšanjem energetske učinkovitosti.

U obilasku su im se pridružili ravnateljica Srednje škole Ksenija Ostriž, ravnatelj Obrtničke škole Ratimir Ljubić te ravnatelj Gimnazije „Fran Galović“ Vjekoslav Robotić.

Ovom investicijom je obuhvaćen sjeverni dio školske zgrade (pola školskog objekta), a 2. fazom radova biti će obuhvaćen južni dio (druga polovica školskog objekta). Vrijednost navedenih radova iznosi 2.964.377,00 kuna s PDV-om, a izvoditelji radova bile su tvrtke Mod d.o.o. iz Koprivnice i FUNDA d.o.o. iz Zaprešića.

Radovima 1. faze obuhvaćena je dobava i postava toplinske izolacije na 2.772,07 m2 fasade i 1.657,69 m2 ravnog krova, te izmjena 91 prozora na školskoj zgradi, a također je izvedena nova odvodnja oborinskih voda i gromobranska instalacija.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sudjelovao je  u financiranju ovog projekta u iznosu od 40% ukupne vrijednosti projekta, a preostali iznos financirala je Županija.

Rekonstruiranom dijelu školske zgrade poboljšane su toplinske karakteristike za čak pet energetskih razreda (sa energetskog razreda G na energetski razred B), a što će u konačnici rezultirati značajnom uštedom na grijanju objekta. Početak radova 2. faze planira se za proljeće 2014. godine.