Obilazak škola u Kalniku, Gornjoj Rijeci i Svetom Petru Orehovcu

U petak, 21. srpnja zamjenik župana Ratimir Ljubić u pratnji viših savjetnika za kapitalne projekte u školstvu Ane Mušlek i Davora Karasa obišao je osnovne škole u Kalniku, Gornjoj Rijeci i Svetom Petru Orehovcu, kako bi se upoznao s aktualnom problematikom te planovima i potrebama za naredno razdoblje.

U Osnovnoj školi Kalnik dočekala ih je ravnateljica Đurđica Sučić te su zajedno obišli radove koje je škola provodila, a odnose se na zamjenu dijela stolarije i sanaciju potkrovlja hola u vrijednosti od 30.000 kn. Školu polazi 69 učenika u 8 razrednih odjela.

U Osnovnoj školi Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci sastali su se s ravnateljem Darkom Zvonarom i načelnikom Općine Darkom Fištrovićem, koji su im predstavili buduće projekte te ih upoznali s radovima koji su tijeku. Riječ je o rekonstrukciji krovišta matične škole ukupne vrijednosti 253.000 kuna, a tijekom ljetnih mjeseci u planu je i zamjena dijela stolarije na matičnoj školi, kao i u Područnoj školi Hižanovec, kao i prenamjena prostora u PŠ Hižanovec, koju su također obišli. Škola u svom sastavu, osim matične, ima i 2 područne – PŠ Hižanovec i PŠ Kolarec, a ukupno broji 195 učenika u 13 razrednih odjela.

Na Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec radovi su u punom jeku, a zamjenik Ljubić i suradnici tamo su se sastali s ravnateljem Stjepanom Lučkim i načelnikom Franjom Poljakom. Radove je nedavno, povodom Dana Općine, obišao i župan Darko Koren, a vrijedni su više od 3,9 milijuna kuna. Županija je na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za rekonstrukciju škole dobila 850 tisuća kuna sufinanciranja po Programu održivog razvoja lokalne zajednice te je u izradu projektne dokumentacije i terenske i istražne radove uložila još 135 tisuća kuna, a sve kako bi se za učenike i zaposlenike škole osigurali bolji uvjeti.

Ravnatelj je zamjeniku predstavio planove za sljedeću školsku godinu te rezultate koje škola postiže, gdje je istaknuo kako im je odobren Erasmus+ projekt “Small step for a film, a big one  for  European citizenship” čiji su nositelj, uz partnerstvo sa školama iz Italije, Španjolske i Poljske. Školu polazi ukupno 347 učenika u 24 razreda odjela, a u svom sastavu ima matičnu i 4 područne škole – PŠ Gregurovec, PŠ Fodrovec, PŠ Bočkovec i PŠ Miholec, koju su također obišli.

Služba ureda župana