Obilazak JVP Koprivnica i skladišta opreme VZ KKŽ i HGSS-a Koprivnica

U četvrtak, 27. srpnja zamjenik župana Ratimir Ljubić, u pratnji zapovjednika Vatrogasne zajednice KKŽ Zvonimira Habijana, obišao je prostore JVP Koprivnica gdje su ga dočekali v.d. zapovjednika Slavko Lakuš i predsjednik VZ Koprivnica Ivan Golubić sa suradnicima, a sastanku su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal.

Zapovjednik Lakuš upoznao je zamjenika s djelovanjem i sastavom Postrojbe, kazavši kako imaju 72 djelatnika, 11 vozila i još 4 u ugovornom odnosu s DVD-ovima te kako rade u 4 smjene. Uhodanost i organiziranost sustava najbolje se pokazala u poplavama i migrantskoj, a osim na požarnom području Koprivnica, interveniraju i u općinama, ovisno o potrebi i hitnosti situacije. Osim intervencijama, održavaju tečajeve i zajedničke vježbe – poput nedavno održane Podravine 2017.

Predsjednik Golubić dodao je kako Zajednica u svom sastavu ima 7 dobrovoljnih vatrogasnih društava i 3 industrijska te 9 vozila, dok je zapovjednik Habijan kazao kako županijska Zajednica u svom sastavu ima 137 DVD-ova, 9,5 tisuća vatrogasaca, od kojih preko tisuću operativaca. Istaknuo je dobru suradnju s načelnicima općina, gradonačelnicima i Koprivničko-križevačkom županijom, ali je ukazao i na problematičnost zakona koji se tiču vatrogasaca.

Na sastanku je bilo riječi i o provedenim aktivnostima, gdje je izdvojen susret vatrogasne mladeži Hrvatske i Slovenije u kojemu je Koprivnica po prvi put bila domaćin, što je tradicija koja se planira nastaviti i dobar temelj za daljnju međunarodnu suradnju.

Nakon sastanka u JVP Koprivnica, krenulo se u obilazak skladišnih prostora županijske Zajednice koji se nalaze na prostoru bivše vojarne, gdje je zapovjednik Habijan zamjeniku Ljubiću i zamjenici Ostriž predstavio opremu kojom raspolažu, uključujući i 3 velika čamca vrijedna oko više od 100 tisuća kuna po komadu. Također, obišlo se i prostore skladišta HGSS stanice Koprivnica, koje je predstavio tajnik Stanice Robert Šarec, upoznavši okupljene i s aktivnostima koje provode.

Služba ureda župana