Obavijesti Županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje

Danas je u popodnevnim satima oko osamsto izbjeglica s osječkog kolodvora stiglo u Koprivnicu. Na kolodvoru su ih dočekali volonteri Crvenog križa, policajci, vatrogasci, djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko – križevačke županije i članovi Gradskog i Županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje. Stotinjak volontera opskrbilo ih je hranom i vodom, a iako je najavljeno kako su izbjeglice u tranzitu prema Zagrebu, u posljednjem trenutku preusmjereni su na mađarsku granicu u Botovu.

Izbjeglice su prešle mađarsku granicu i nisu vraćene u Koprivnicu. Sljedeći vlak očekuje se u 19 i 20 na koprivničkom kolodvoru.

Danas je u jutarnjim satima zamjenik župana i načelnik Županijskog Stožera za zaštitu i spašavanje Ivan Pal sazvao koordinaciju u svezi aktualne situacije sa valom izbjeglica iz Sirije i zemalja okruženja sa ravnateljima zdravstvenih ustanova Koprivničko – križevačke županije. Utvrđena je puna spremnost i raspoloživost svih kapaciteta zdravstvenog sustava u Županiji u slučaju priljeva izbjeglica i na područje naše Županije.

Načelnik Stožera zaštite i spašavanja
Koprivničko-križevačke županije
Ivan Pal