Novosti u Erasmus + projektu mobilnosti Praksa u Velenju Obrtničke škole Koprivnica

Obrtnička škola Koprivnica u procesu je provedbe Erasmus+ projekta mobilnosti učenika Praksa u Velenju, šestog po redu projekta mobilnosti učenika Obrtničke škole Koprivnica.

Za sudionike mobilnosti, koja će se provoditi u ožujku 2015. godine, odabrani su sljedeći učenici: Leonard Kordina, Josip Lončarić, Mateo Sabolić, Matija Salaj i Ivan Špernjak (3. c, zanimanje automehatroničar), Tomislav Hudinčec i Roberto Sermek (3. f, zanimanje elektroinstalater) te Mateo Brekalo i Dominik Delimar (3. i, zanimanje elektromehaničar).

Do kraja prosinca odabrat će se još jedan od sljedećih učenika: Karlo Varga (3. c, zanimanje automehatroničar), Vinko Bobovec (3. d, zanimanje strojobravar) iMateo Cerovec (3. f, zanimanje elektroinstalater).

Učenici su od 22. studenoga 2014. godine na nastavi i subotama, kada pohađaju pedagoško-kulturološke pripreme tepripreme iz računalstva i struke.

Potrebno je naglasiti da je ovaj projekt po mnogočemu prvi. Naime, Obrtnička škola Koprivnica je prva škola iz Hrvatske s kojom Šolski centar Velenje surađuje u ovom obliku. ŠC Velenje strukovne programe slične onima u Obrtničkoj školi Koprivnica provodi u radionicama opremljenima suvremenom tehnologijom kakva je vrlo rijetka u Hrvatskoj, pa je samim time i koprivničkim učenicima u njihovoj sredini nedostupna. Također, po prvi put otkada se ovakvi projekti provode učenici će praksu obavljati u školi zajedno s lokalnim učenicima i biti smješteni u učeničkom domu te tako moći izbliza vidjeti kako žive i uče slovenski učenici.

Osim toga, Obrtnička škola je tijekom prosinca pozvala učenike da svoju kreativnost iskoriste za izradu logotipa koji će simbolizirati Erasmus + projekte u razdoblju od 2014. do 2020. godine te će početkom idućeg polugodišta objaviti autora pobjedničkog logotipa.

Više o projektu na: http://www.ss-obrtnicka-koprivnica.skole.hr/praksa_u_velenju

 Saša Seretin, projektni koordinator