Novi ravnatelj Muzeja grada Koprivnice u posjeti zamjeniku Palu

Novoizabrani ravnatelj Muzeja grada Koprivnice Robert Čimin i dosadašnji ravnatelj Marijan Špoljar posjetili su zamjenika župana Ivana Pala kako bi razgovarali o daljnjoj zajedničkoj suradnji.

Tom prigodom je zamjenik Pal obavijestio ravnatelja Čimina da Koprivničko-križevačka županija želi i dalje podržavati Muzej te mu čestitao na novoj funkciji i poželio uspješan rad.

Prilikom sastanka raspravljalo se i o nadolazećim projektima koji su predviđeni za ovu godinu, a koji su od važnosti za Županiju i Muzej. Jedan od takvih je izložba iz fundusa Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama koja će se održati u Pečuhu u Mađarskoj u svibnju ove godine. Dogovorena je i daljnja, poboljšana suradnja Županije i Muzeja u želji stvaranja Muzeja na nivou Muzeja Hrvatske, a sastanku je prisustvovala i viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač.

Važno je napomenuti da je ravnatelj Čimin bio osam godina kustos arheolog u Muzeju te se bavio brojnim arheološkim istraživanjem i upravo zbog svog truda i rada dobio je ovu zasluženu funkciju ravnatelja Muzeja grada Koprivnice.

Služba ureda župana