Novi projekt u Općini Hlebine i Općini Novo Virje

Projekt o stvaranju novog turističkog potencijala bila je glavna tema sastanka načelnice Općine Hlebine Božice Trnski i načelnika Općine Novo Virje Branka Mesarova s predstavnicima Šolskog centra Velenje i ravnatelja Obrtničke škole Koprivnica Ratimira Ljubića kojem je prisustvovao i zamjenik župana Ivan Pal.

Naime, ovi sudionici sastanka zajedno će provesti projekt s ciljem privlačenja i zadržavanja turista u malim krajevima poput Hlebina i Novog Virja te mjesta Šoštanj i Žalec iz Slovenije.

Načelnica Trnski istaknula kako je glavni problem u Hlebinama zadržavanje turista usprkos Galeriji naivne umjetnosti te kako je potrebno ulagati u infrastrukturu i na taj način privući naše i strane turiste.

Istog mišljenja bio je i načelnik Mesarov koji je predstavio nekoliko prijedloga o provedbi projekta, a riječi pohvale i podrške uputio je voditelj MIC-a Velenje Darko Lihteneker istaknuvši da je potrebno pronaći zajednički turistički potencijal koji bi bio zanimljiv na tržištu.

Zaključno je dogovorena zajednička suradnja kao i ponovni sastanak gdje će se dogovoriti detalji za početak realizacije projekta.

Služba ureda župana