Novi natječaj za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran

U razdoblju od 15. veljače do 15. ožujka 2017. godine bit će otvoren Javni poziv za sufinanciranje projekata sredstvima Saveza Alpe Jadran.

Na javni poziv moći će se javiti organizacije koje provode međunarodni projekt u koji su uključene minimalno tri organizacije iz tri regije/države članice Saveza (Austrija, Slovenija, Mađarska i Hrvatska),  odnosno s područja 12 regija članica Saveza.

Glavno tajništvo Saveza pripremilo je aplikacijski obrazac na kojem zainteresirani prijavitelji opisuju svoj projektni prijedlog te ga potom prijavljuju putem nadležnih TCP-a (Tematskih koordinacijskih točaka), a temeljem kojeg se odlučuje o prihvaćanju projekta.

Projektni obrazac možete pronaći na slijedećoj poveznici  http://www.alps-adriatic-alliance.org/downloads/ , a priložen je i uz najavu natječaja.

Informacije o uvjetima koje projekti moraju zadovoljavati da bi bili prihvatljivi mogu se pronaći u Smjernicama za provedbu projekata financijski podržanih od strane saveza Alpe Jadran (Implementation Guidelines for Projects Financially supported by the AAA), koje su objavljene u prilogu obrasca projektne aplikacije.

Proljetni sastanak Upravnog odbora Saveza Alpe Jadran na kojem će se odlučivati o projektima, zakazan je za 20. travnja 2017. godine.

Pozivaju se sve zainteresirane organizacije na području Koprivničko-križevačke županije koje planiraju provedbu projekta koji je u skladu s kriterijima Saveza Alpe Jadran, da prijave svoje projektne prijedloge. Udruge koje ostvare financiranje svojih projekata sredstvima Saveza, imaju mogućnost ostvariti i donaciju od strane Koprivničko-križevačke županije za što će tijekom ožujka biti raspisan javni poziv.

Detaljnije informacije zainteresirani mogu dobiti u Odsjeku za međunarodnu suradnju i europske fondove na broj telefona 220-347 ili e-mail medjunarodna.suradnja@kckzz.hr.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove