Nizom aktivnosti obilježen Svjetski dan srca

Na glavnim trgovima u Koprivnici i Đurđevcu u subotu, 29. rujna obilježen je Svjetski dan srca   u organizaciji Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Odjela kardiologije Opće bolnice “Dr. T. Bardek” Koprivnica te Udruge kardioloških bolesnika Koprivničko-križevačke, kojima su se pridružili i volonteri Crvenog križa te Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije.

Obilježavanju na koprivničkom trgu prisustvovali su zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te ostali suradnici, a za sve je građane tom prilikom bilo omogućeno mjerenje tlaka, šećera u krvi te indeksa tjelesne mase od strane učenika koprivničke Medicinske škole. U ime Grada Koprivnice akciju su podržali gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica Ksenija Ostriž.

Svjetska kardiološka konferencija svake godine na ovaj datum pokušava nizom aktivnosti skrenuti pažnju javnosti na pobol i smrtnost od bolesti srca i moždanog udara, što je vodeći zdravstveni problem u svijetu. Ovogodišnji program obilježavanja Svjetskog dana srca odvija se pod sloganom “Za moje srce, za tvoje srce, za sva naša srca diljem svijeta!”, a kako bi se što više informirali o ovoj važnoj javno-zdravstvenoj temi, građanima su dijeljeni i edukativni letci, uz savjete kardiologa  o kardiovaskularnom zdravlju, zdravim životnim navikama te izbjegavanju srčanog udara.

Služba ureda župana