Nemčićev humanitarni sajam posjetio zamjenik Pal

U organizaciji Osnovne škole „Antun Nemčić Gostovinski“ uz pomoć Udruge obitelji „Volim život“ iz Koprivnice u petak, 16. listopada na prostoru koprivničke tržnice započeo je Nemčićev humanitarni sajam koji će trajati do subote, 18. listopada.

Zamjenik župana Ivan Pal posjetio je humanitarni sajam, a pridružile su mu se ravnateljica Škole Gordana Gazdić-Buhanec i predsjednica Udruge obitelji „Volim život“ Martina Jagačić.

Akcija je pokrenuta s ciljem prikupljanja sredstava koja su potrebna za liječenje njihove učenice Marijete Bugarin koja boluje od Parry-Rombergerova sindroma. Marijeti je potrebna operacija u dječjoj bolnici Madison u SAD-u, za koju je potrebno oko 50 tisuća dolara. Prodajom starih knjiga, kućne keramike (šalice, vaze, ukrasi), nakita, likovnih radova, kolača i tombola učitelji i učenici Škole zajedno sa roditeljima na ovaj su način doprinijeli akciji. Zamjenik Pal pohvalio je inicijativu Škole kojom mladi ljudi pokazuju osjećaj solidarnosti, svoju humanu stranu, nesebičnu podršku i zalaganje.

 Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.