Nema novooboljelih od COVID-19 infekcije, epidemiološka situacija na području županije i dalje vrlo dobra

Stožer civilne zaštite Koprivničko – križevačke županije  danas je nakon redovne prijepodnevne koordinacije održao konferenciju za medije na kojoj su javnosti prezentirane aktualne informacije o stanju s koronavirusom  na području županije. Načelnik Stožera Ratimir Ljubić kazao je kako trenutno nema novooboljelih od COVID-19 infekcije te kako je epidemiološka situacija i dalje vrlo dobra.

Drago nam je što možemo izvijestiti kako smo i dalje na 25 slučajeva registriranih oboljenja s time da je od jučer jedna osoba, nakon što je prošlo potrebno vrijeme od zaraze  i ponovnog negativnog testa, u potpunosti oporavljena. Sutra ističe rok za još dvije osobe koje će biti proglašene zdravima“, rekao je načelnik Ljubić  te zahvalio svima koji su tijekom blagdana radili kako bi sustav funkcionirao bez poteškoća.

„Hvala svim zdravstvenim djelatnicima, članovima i svim operativnim snagama stožera civilne zaštite,  ali i građanima koji su se ponašali odgovorno i pridržavali mjera. Pozivam sve da i dalje poštuju propisane mjere u iduća dva tjedna koja su najkritičnija za upravljanje ovom epidemijom“, apelirao je  načelnik Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla kazala je kako su svi kontakti osoba koje su tijekom vikenda testirane pozitivno na koronavirus obrađeni te dodala kako je stanje u koprivničkoj Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ i Domu za starije i nemoćne  stabilno. „Sutra ćemo imati i dvije nove osobe koje će službeno biti proglašene izliječenima jer više nakon propisanih 28 dana i ponovljenih negativnih testiranja nemaju nikakve zdravstvene smetnje“, istaknula je ravnateljica Vadla.

U koprivničkoj OB“Dr.Tomislav Bardek“ na hospitalizaciji zbog COVID-19 infekcije je smo jedna osoba  istaknuo je ravnatelj Mato Devčić. „Riječ je o muškarcu srednje dobi s kliničkom slikom upale pluća. Njegovo je stanje srednje blago i nema nikakvih komplikacija. Sustav funkcionira u skladu sa svim mjerama i protokolima i nemam nikakvih poteškoća“, izvijestio je ravnatelj Devčić.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac dodao je kako je tijekom vikenda  36 osoba pokušalo napustiti mjesto prebivališta bez valjane propusnice , a zabilježena su i četiri nova kršenja mjere samoizolacije.

„Ukupno je 46 osoba zatečeno u kršenju mjera samoizolacije, a od toga ih je pet zatečeno po dva puta. Mogu reći da je disciplina građana tijekom blagdana bila dobra, no zabilježili smo  i 10 kaznenih djela, četiri obiteljska nasilja te priveli devet osoba“, kazao je načelnik Štimac.

Na kraju konferencije upućen je apel građanima županije da i dalje zadrže ovu razinu odgovornosti te da uz poštivanje svih propisanih mjera i uputa socijalnog distanciranja i održavanja higijene doprinesu u nastojanju da se epidemija koronavirusa i dalje zadrži pod kontrolom.

Služba ureda župana