Natjecanje vatrogasaca Koprivničko-križevačke županije

U nedjelju je, 6. listopada održano 10. županijsko vatrogasno natjecanje u Peterancu, u organizaciji Vatrogasne zajednice naše županije i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Peteranec. U kategorijama djece, mladeži, seniora i veterana natjecalo se 136 ekipa s područja cijele županije. Glavni županijski vatrogasni zapovjednik Zvonimir Habijan, ujedno i voditelj natjecanja na samom otvaranju natjecanja svim je natjecateljima poželio što bolje rezultate i plasman. Osim Habijana, tehnički voditelj natjecanja bio je Damir Jakupec, zapovjednik DVD-a Peteranec, dok je delegat i kontrolor natjecanja bio Zlatko Orsag iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Prije svečane podjele pehara, Damir Jakupec iz DVD-a Peteranec i Krešimir Matijašić, načelnik Općine Peteranec zahvalili su organizatorima što je događaj ovakvih razmjera organiziran upravo u Peterancu, dok je župan Darko Koren čestitao svim uspješnim ekipama. Kao što je i opće poznato, župan je naglasio važnost i ulogu vatrogastva u Hrvatskoj, a posebno u našoj županiji jer je ovaj događaj zasigurno kruna dobrovoljne vatrogasne djelatnosti kao fenomen rijedak u ovakvom opsegu na jednom mjestu. Županija je ponosan sponzor ovog natjecanja te će i u budućnosti za vatrogastvo izdvajati jednaka, ako ne i veća financijska sredstva.

Uz župana Darka Korena, koji je najboljima podijelio pehare, na svečanom zatvaraju bili su i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg te zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić kao i ostali visoki dužnosnici Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije.

REZULTATI:

-djeca, 6-12 godina, djevojčice

 1. DVD Glogovac
 2. DVD Poljana Križevačka
 3. DVD Rasinja

-djeca, 6-12 godina, dječaci

 1. DVD Hrsovo
 2. DVD Miholec
 3. DVD Rasinja

-mladež, 12-16 godina, djevojčice

 1. DVD Draganovec
 2. DVD Đurđic
 3. DVD Križevci

-mladež, 12-16 godina, dječaci

 1. DVD Jagnjedovec
 2. DVD Đurđic
 3. DVD Glogovac

-seniori, b-ekipe, ženski

 1. DVD Draganovec
 2. DVD Kunovec
 3. DVD Gregurovec

-seniori, b-ekipe, muški

 1. DVD Sveti Petar Orehovec
 2. DVD Novaki Ravenski
 3. DVD Kunovec

-seniori, a-ekipe, žene

 1. DVD Rasinja
 2. DVD Majurec
 3. DVD Glogovac

-seniori, a-ekipe, muški

 1. DVD Novaki Ravenski
 2. DVD Veliki Otok
 3. DVD Gregurovec