Nastavnici Obrtničke škole Koprivnica na stručnom usavršavanju u Sevilli

U sklopu Erasmus+ projekta mobilnosti Struka nas veže osmero nastavnika elektrotehničke i strojarske grupe predmeta Obrtničke škole Koprivnica sudjeluje u osmodnevnoj mobilnosti koja obuhvaća stručno usavršavanje nastavnika, a održava se u Sevilli u Španjolskoj od 22. do 29. listopada 2017.

Mobilnost se sastoji od obilaska triju škola sa strukovnim programima, tehnološkog instituta i nekoliko tvrtki u kojima učenici obavljaju praktičnu nastavu. Nastavnici će izravno sudjelovati u nastavi i imati interakciju sa španjolskim kolegama, što će omogućiti neometani i izravni prijenos znanja, vještina i metoda poučavanja učenika. Također, u sklopu kulturološkog dijela projekta upoznat će i znamenitosti i običaje Andaluzije.

Cilj mobilnosti je upoznavanje nastavnika sa španjolskim obrazovnim sustavom i metodama poučavanja te primjena primjera dobre prakse u svojoj matičnoj školi, kao i dijeljenje iskustava s ostalim nastavnicima.

Projekt Struka nas veže u potpunosti je financirala Europska unija iz programa Erasmus+, a u ožujku sljedeće godine provest će se i dvotjedna mobilnost šesnaestero učenika ugostiteljskih zanimanja u Velenju u Sloveniji.

Služba ureda župana