Nastavljaju se edukativne radionice na Šoderici – mališani iz vrtića Tratinčica učili o bogatstvu naše flore i faune

U sklopu projekta „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine Općine Legrad“ danas je na jezeru Šoderica, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, održana još jedna edukativna radionica na temu bioraznolikosti za mališane iz skupine Malci Dječjeg vrtića Tratinčica i njihove odgajateljice.

Radionici je prisustvovao i zamjenik župana Ratimir Ljubić, a organizirala ju je Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode na području Koprivničko-križevačke županije. Kroz svijet flore i faune mališane je vodila ravnateljica Javne ustanove Željka Kolar, pojašnjavajući im koje sve biljne i životinjske vrste mogu pronaći na ovom prostoru, a zatim su zajedno krenuli u istraživanje prirodnih bogatstava.

Zamjenik Ljubić zahvalio je ravnateljici na organizaciji edukativnih i iznimno korisnih radionice za polaznike škola i vrtića, naglasivši kako je projekt primjer odlične suradnje Općine Legrad, Javne ustanove i PORA-e Regionalne razvojne agencije KKŽ. Njime će se nastaviti napori na revitalizaciji jezera Šoderica koje ima važan turistički značaj za Županiju i razvoj kontinentalnog turizma, a posjetitelji mogu uživati u novoizgrađenim sadržajima – šetnici, dječjima igralištima i vidikovcima.

Cilj projekta je na održiv način valorizirati prirodnu baštinu na području općine Legrad zbog doprinosa društveno-gospodarskom razvoju, povećanju broja posjetitelja i atraktivnosti područja prirodne baštine te uspostave sustava upravljanja posjetiteljima. Vodeći partner na projektu je Općina Legrad, a uz Javnu ustanovu, drugi partner je PORA, dok je vrijednost 4,8 milijuna kuna. Trajanje projekta produženo je do 31. svibnja ove godine zbog okolnosti nastalih uslijed pandemije koronavirusa, zbog čega nisu mogle biti održane sve planirane radionice za vrtićku i školsku djecu.

Služba ureda župana