Nastavlja se akcija procjepljivanja stanovnika županije –  danas cjepivo primilo 930 Križevčana, idućeg tjedna cijepljenja u Svetom Petru Orehovec, Goli i Koprivnici

Danas je nastavljena akcija procjepljivanja stanovništva Koprivničko-križevačke županije pa je tako Pfizerovo cjepivo protiv bolesti COVID-19 u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima primilo 930 stanovnika Križevaca. Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije je u suradnji sa Županijskim Zavodom za javno zdravstvo, djelatnicima Županijskog Doma zdravlja, Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Gradom Križevci i liječnicima obiteljske medicine poduzeo sve potrebne aktivnosti da organizacija cijepljenja bude provedena na najvišoj mogućoj razini.

Današnju akciju cijepljenja podržali su župan Darko Koren, zamjenik župana i načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić, gradonačelnik Križevaca Mario Rajn, njegov zamjenik i načelnik križevačkog Stožera civilne zaštite Mario Martinčević, predsjednica županijskog Društva Crvenog križa i ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus te ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo Draženka Vadla.

Akcija cijepljenja se nastavlja idućeg tjedna u srijedu, 17.ožujka na punktu u Svetom Petru Orehovcu gdje će se cijepiti mještani iz općina Sveti Petar Orehovec, Kalnik i Gornja Rijeka,  a u pripremi su drugi punktovi  i to 19. ožujka u općini Gola te 20. ožujka u Koprivnici.

Cilj je cjepivom ravnomjerno pokriti područje županije, a raspored ovisi o dinamici zaprimanja cjepiva.  Županijski Stožer poziva građane da se za cijepljenje nastave prijavljivati kod svojih liječnika obiteljske medicine, zahvaljuje svim zdravstvenim djelatnicima na požrtvovnosti i trudu koji ulažu u provođenje cijepljenja, kao i u očuvanje zdravlja te poziva sve stanovnike da i dalje budu odgovorni i pridržavaju se svih epidemioloških mjera.

Izvor fotografija: prigorski.hr, GDCK KŽ

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije