Najmlađi čuvari kulturne baštine predstavili se na 10. Međunarodnim susretima “U bakinom krilu”

U koprivničkom Domu mladih prošlog su vikenda održani 10. Međunarodni susreti dječjih folklornih grupa “U bakinom krilu” kojima su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Organizator manifestacije bio je Folklorni ansambl Koprivnica, a financijski su je podržali Koprivničko-križevačka županija, Savez Alpe Jadran, Grad Koprivnica i sponzori. Prilikom svog obraćanja, zamjenik Ljubić zahvalio je malim folklorašima što s puno ljubavi i truda čuvaju svoju tradiciju i kulturnu baštinu, ujedno zahvalivši i organizatorima što već deset godina promoviraju Koprivnicu i Županiju na ovaj način i potiču međunarodnu suradnju.

Uz domaćine, Folklorni ansambl Koprivnica, nastupili su KUD „Klek“ Ogulin, Folklorno društvo Umag, KUU Zasadbreg, Mladinska folklorna skupina Dragatuš iz Slovenije te Folklorni ansambl Fürjecske iz Mađarske.

Manifestaciju su prisustvovali i predstavnici Grada Koprivnice, kao i predsjednica i umjetnička voditeljica Folklornog ansambla Koprivnica Nada Šešić.

Služba ureda župana