Najboljim podravsko-prigorskm tvrtkama uručene nagrade Zlatna kuna

U ponedjeljak 30.  rujna održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Koprivnica na kojoj su dodijeljene nagrade „Zlatna kuna“,  priznanje za uspješno poslovanje i rezultate najboljim tvrtkama s područja Koprivničko-križevačke županije za proteklu 2018. godinu. Na svečanoj sjednici u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao je zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima, koji se uzvanicima obratio u prigodnom govoru čestitavši nagrađenima na uspjehu te istaknuo respektabilne brojke koje županijske tvrtke ostvaruju u gospodarskom svijetu.

 „U Koprivničko-križevačkoj županiji djeluje 3196 aktivnih gospodarskih subjekata, koja zapošljavaju gotovo 21 tisuća ljudi, odnosno u njima radi 61 posto od ukupnog broja zaposlenih. Ti gospodarski subjekti realiziraju ukupne prihode u iznosu od 12,6 milijardi kuna te 573 milijuna kuna neto dobiti, po čemu smo sedma  županija u Hrvatskoj, ali smo i peta županija po ukupnom prihodu po zaposlenom od 653.960 kuna. Što se gubitaka po zaposlenom tiče, tu smo na samom smo začelju liste, odnosno predzadnji smo  od ukupno  22 jedinice lokalne i regionalne samouprave“, naglasio je zamjenik župana Sobota.

Predsjednik Gospodarskog vijeća i predsjednik Uprave Podravka Marin Pucar je kazao kako hrvatskom gospodarstvu predstoji bolja budućnost  u kojoj gospodarstvenici na prvo mjesto stavljaju  poduzeće i zadovoljstvo svojih  zaposlenika što je već praksa kod velike većine gospodarskih subjekata na području županije.

„Vrijeme akumulacije kapitala i jeftine radne snage je iza nas, danas je svaki  gospodarstvenik svjestan da svoju budućnost treba graditi na zadovoljstvu svojih zaposlenika i kvaliteti njihova rada što prate i adekvatna primanja. To je motiv vodilja kojeg se svi moraju držati kako bi gospodarstvenici bili perjanica razvoja čime će i hrvatsko društvo i županija biti još uspješnije“, istaknuo je Pucar.

U ime nagrađenih obratio se predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec koji je kazao kako gospodarstvo polako kreće prema naprijed te apelirao na porast plaća u proizvodnom sektoru te poštivanju kolektivnih ugovora, a prisutnima se obratio i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je čestitao svim nagrađenima.

Dobitnici priznanja Zlatna kuna KKŽ za 2018. godinu su: najuspješnijom bankom je proglašena Podravska banka, najuspješniji malim poduzećem  Dergez Podravske Sesvete nagradu za najuspješnije srednje poduzeće ponio je Bauwerk Boen Hrvatska iz Đurđevca dok je najuspješnije veliko poduzeće Radnik Križevci.

U Gospodarsko vijeće HGK ŽK Koprivnica danas su imenovana još tri člana: Hrvoje Kolarić, predsjednik Uprave Belupa, Robin Šatvar, direktor tvrtke Robin, Križevci te Dario Šumiga, direktor Hartmanna.

Izvor fotografija: epodravina.hr

Služba ureda župana