Najava: Velika završnica 10. dana Ivana Trnskog u Novigradu Podravskom

U subotu 27. lipnja 2020. u 15 sati u Novigradu Podravskom u Lovačkom domu “Golub” održat će se književna tribina O i oko književnosti na kojoj će Enerika Bijač govoriti o tome “Kako je započela manifestacija”, Franjo Nagulov govorit će o “Suvremenom hrvatskom pjesništvu”, a Katarina Franjo o “Kazalištu i Ivanu Trnskom”.

Tribina koju će voditi predsjednik Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika Darko Pernjak bit će popraćena izložbom knjiga svih dobitnika nagrade “Trnski”. Na istom će mjestu u 18 sati biti upriličena i završnica manifestacije Trnskome u čast tijekom koje će uz književne nastupe Enerike Bijač i Franje Nagulova te nastupe članica Književno-medijskog kutka KUD-a “Ivan vitez Trnski” Jasnice Klasan, Ide Žganec i Marije Rumek, svoju zbirku poezije “Popuši pa dođem” predstaviti prošlogodišnja dobitnica nagrade “Trnski” Morana Brljak.

Na kraju večeri, kao i svake godine, bit će proglašen pobjednik natječaja “Ivan Trnski” 2020. za najbolji neobjavljeni rukopis mladog autora.

Organizator manifestacije je Podravsko-prigorski ogranak Društva hrvatskih književnika uz partnere KUD “Ivan vitez Trnski” i Umjetničku organizaciju Artikulacije. Manifestaciju financijski podupiru Ministarstvo kulture RH i Općina Novigrad Podravski te Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska županija.