Najava: Tradicija naših starih i Vuzmena košarica

U sklopu programa obilježavanja 26. obljetnice Koprivničko-križevačke županije, pozivamo Vas da budete naši dragi gosti na manifestaciji  „Tradicija naših starih“ koja će održati u subotu, 13. travnja 2019. godine s početkom u 9,30 sati na Zrinskom trgu u Koprivnici.

Posjetitelji će moći razgledati proizvode obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruga i domaćih radinosti te uživati u prikazu starih običaja, kao i domaćoj hrani i piću. Prijavljeno je nešto više od 50-tak izlagača koji će, između ostalog, predstaviti tradicijske suvenire, ukrase, ručne radove, rukotvorine od drveta, slike i skulpture.

„Tradicija naših starih“ posvećena je očuvanju bogatstva kulturne baštine Podravine i Prigorja, a na prostoru Zrinskog trga održat će se i manifestacije Vuzmena košarica i Ribolovci svome gradu.

Vuzmenu košaricu i ove godine organizira Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa dječjim vrtićem „Vrapčić“, a u sklopu projekta Pisanica od srca. Ove je godine prijavljeno ukupno 18 vuzmenih košarica koje pripremaju i izrađuju djeca vrtićke i osnovnoškolske dobi. Cilj ovog projekta je očuvanje i prenošenje tradicije oslikavanja jaja uoči Uskrsa tehnikama i materijalima koje su koristili naši stari.

Služba ureda župana