Najava: Svečano obilježavanje 27. obljetnice preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dana koprivničkih branitelja

Obilježavanje 27. obljetnice preuzimanja Vojarne u Koprivnici i Dan koprivničkih branitelja obilježit će se prigodnom svečanošću u Koprivnici ove nedjelje, 30. rujna, a u programu sudjeluje i Koprivničko-križevačka županija.

Program počinje u 9 sati svetom misom u crkvi sv. Nikole, nakon čega slijedi polaganje vijenaca kod Križa života u bivšoj vojarni, a zatim će pripadnici ratnih postrojbi Hrvatske vojske, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata u svečanom mimohodu doći na Zrinski trg. Tamo će u 12 sati Počasno-zaštitna bojna Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske izvesti počasno-ceremonijalni program, uz Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme. U 12:30 izaslanstva će položiti vijence kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, a u 13 sati počinje svečana akademija u Domu mladih.

Za sve koji žele sudjelovati u prigodnom programu kod Križa života na prostoru bivše vojarne, a potom i mimohodu, organiziran je autobusni prijevoz. Autobus će po završetku mise biti kod sportske dvorane Branimir (Školska ulica), a vozit će dva puta, u 10 i 10:30 sati. Također, autobusni prijevoz je organiziran za sve one koji nažalost ne mogu sudjelovati u mimohodu. Planirano vrijeme polaska je 11:30 sati s parkirališta ispred bivše vojarne.

PROGRAM

9:00 Sveta misa za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje
Župa sv. Nikole biskupa, Đure Estera 2
10:45 Polaganje vijenaca i prigodno obraćanje kod Križa života na prostoru bivše Vojarne “Ban Krsto Frankopan”
Trg dr. Žarka Dolinara
11:30 Mimohod pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, policije i udruga proizašlih iz Domovinskog rata
Od bivše vojarne do Zrinskog trga
12:00 Počasno-ceremonijalni program Počasno-zaštitne bojne GS OSRH i Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme
Zrinski trg
12:30 Polaganje vijenaca i prigodno obraćanje kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata
Florijanski trg
13:00 Svečana akademija
Dom mladih, Hrvatske državnosti 10

Služba ureda župana