Najava: Stručno predavanje „Dijete sa prirođenom srčanom grješkom“

U povodu obilježavanja Svjetskog dana srca, Udruga „Veliko srce malom srcu“ podružnice Koprivničko-križevačke, Međimurske i Varaždinske županije, pozivaju Vas na stručno predavanje: „Dijete sa prirođenom srčanom grješkom“, koje će se održati u Centru za kulturu i informiranje Dragutin Novak u Ludbregu s početkom u 16 sati.  

Predavači i teme predavanja:

  1. Dr.Hrvoje Kniewald – „Prirođene srčane greške i sport – kada i koliko“
  2. Dr.sc.Svetislav Polovina – „Rehabilitacija neuroloških komplikacija u djece sa srčanim bolestima“
  3. Mr.sc.Tanja Rosić – „Bolesti zuba i oralne sluznice kao prijeteće opasnosti za cijeli organizam“
  4. Dr.sc.Marina Grubić – „Psihološka podrška djeci sa srčanim bolestima i njihovim obiteljima“
  5. Dr. Dražen Belina – „Srce na dlanu – kardiokirurgija u dječjoj dobi

Ulaz na predavanja je besplatan.

Nadalje, istog dana u prijepodnevnim satima na glavnom gradskom trgu u Ludbregu bit će predstavljene vježbe sa svrhom edukacije građana u pružanju prve pomoći prilikom zastoja srca, kako pomoću medicinske lutke, tako i pomoću AVD uređaja.

„Veliko srce malom srcu“ je neprofitna, humanitarna udruga liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i drugim srčanim bolestima. Osnovana je 1994. godine u Zagrebu, a osnovni su ciljevi razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, potpora pravodobnom i pravilnom liječenju, prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove, podizanje svijesti u javnosti o tome što znači biti dijete s prirođenom srčanom greškom ili bolesti, što znači biti njihov roditelj ili liječnik  te pružanje psihološke pomoći roditeljima djece sa srčanim bolestima i greškama.

Služba ureda župana