Najava: Radionica o programu Europa za građane 2014.- 2020. godine

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske organizira interaktivnu radionicu o programu Europa za građane 2014-2020, koja će se održati u četvrtak, 8. studenog 2018. godine, u knjižnici “Franjo Marković”, Trg Sv. Florijana 14, u Križevcima, s početkom u 10 sati.

Svrha radionice je upoznati sudionike s prioritetima programa i svim promjenama koje su najavljene za 2019. godinu te im pružiti savjetodavnu potporu u razradi projektnih ideja, s ciljem što kvalitetnije pripreme projektnih prijedloga na predstojeće natječaje, s naglaskom na 1. veljače i 1. ožujka 2019. godine. Više informacija o NOVIM ROKOVIMA NATJEČAJA pronađite ovdje.

Program Europa za građane je centralizirani program Unije koji potiče suradnju europskih zemalja u područjima vezanima za zajedničku europsku povijest i aktivno europsko građanstvo.

Svrha Programa je potaknuti građane Europe na promišljanje zajedničkih vrijednosti poput mira, slobode, ravnopravnosti, pravednosti, solidarnosti i prakticiranje demokratske političke kulture kroz građansku participaciju, volontiranje, međukulturalni dijalog, međusektorsku suradnju, zaštitu manjina, itd. Cilj je uključivanje građana u procese oblikovanja politika na EU razini, s ciljem osnaživanja europskog identiteta i pripadnosti Europskoj uniji.

Program radionice dostupan je na ovoj poveznici. Prijave je moguće izvršiti isključivo popunjavanjem prijavnice najkasnije do utorka, 6. studenog 2018. godine, do 12 sati. Potvrda sudjelovanja bit će poslana istog dana do 17 sati. Troškove prijevoza i eventualnog smještaja snose sudionici, dok Ured za udruge Vlade RH osigurava materijale i osvježenja tijekom radionice.

Kontakt za dodatne informacije: e-mail europazagradane@udruge.vlada.hr  ili telefon 01/45 99 810.

Služba ureda župana