Najava: Posjet gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama Koprivničko-križevačkoj županiji

U sklopu 21. Obrtničkog i gospodarskoj sajma Koprivničko-križevačke županije koji će se od 9. do 11. studenoga održati u Križevcima, u suradnji Županije i Ministarstva vanjskih poslova, organiziran je posjet 40-tak gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama.

Prema podacima Ministarstva koje organizira ovakve promotivne posjete za sve hrvatske županije s ciljem predstavljanja gospodarskih i investicijskih potencijala te poslovnog povezivanja, gospodarski savjetnici iskazali su najveći interes dosad za upoznavanje županijskog gospodarstva i posjet Sajmu.

U prostoru Visokog gospodarskog učilišta Križevci u petak, 9. studenoga 2018. godine s početkom u 9,30 sati bit će im predstavljene mogućnosti ulaganja na području Županije, s naglaskom na gradove Koprivnicu, Križevce i Đurđevac, a prezentaciju će održati i PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije. Prezentacijama će prisustvovati i predstavnici institucija i poduzetnici s područja Županije.

Uz dekanicu Marijanu Ivanek-Martinčić, gostima će dobrodošlicu poželjeti i župan Darko Koren, nakon čega će se uputiti na svečano otvorenje i obilazak Sajma. Gospodarski savjetnici zatim će posjetiti tvrtku S.C. metalne konstrukcije d.o.o. koja se nalazi u križevačkoj industrijskoj zoni te tvrtku Podravka d.d. u Koprivnici, kako bi se upoznali s njihovim djelatnostima.

Delegaciju gospodarskih savjetnika akreditiranih pri stranim diplomatskim misijama čine predstavnici Albanije, Australije, Austrije, Azerbajdžana, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Crne Gore, Čilea, Francuske, Grčke, Indije, Indonezije, Italije, Izraela, Kazahstana, Kine, Kosova, Mađarske, Makedonije, Nizozemske, Poljske, SAD-a, Slovenije, Srbije, Španjolske, Turske i Ukrajine, a posjetu Koprivničko-križevačkoj županiji boravit će i predstavnici Francusko-hrvatske trgovinske i industrijske komore, Nordijske komore, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i Ministarstva vanjskih poslova.

Služba ureda župana