Najava početne konferencije projekta MOBILE REGION

U ponedjeljak, 21. lipnja 2010. godine u Koprivnici održat će se Početna konferencija projekta MOBILE REGION. Konferencijom će i formalno započeti provedba projekta koji je odobren za sufinanciranje u okviru IPA Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2007.-2013.

Cjelokupnu organizaciju Početne konferencije kao jednu od projektnih aktivnosti provodi PORA Razvojna agencija koja je jedan od ukupno šest projektnih partnera.

Na konferenciji će Vodeći partner u projektu – Međimurska županija prezentirati cjelokupan projekt kao i predviđene aktivnosti, dok će svaki od projektnih partnera prezentirati aktivnosti i ulogu u projektu.

Projektni partneri su: Regionalni centar za rad Zapadnog Zadunavlja, Gospodarska i industrijska komora županije Zala, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Čakovec, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Varaždin i PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja.

Partneri suradnici su Udruga mikro regije Hevizi, Udruga općine Keszthely i Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područna služba Križevci.

Cilj projekta je unaprijediti mobilnost radne snage na prekograničnom tržištu rada kroz uspostavu regionalnog portala za zapošljavanje i jačanje kapaciteta potpornih institucija na tržištu rada u prekograničnom području.

Projektne aktivnosti obuhvaćat će usklađivanje statističkih podataka na tržištu rada u prekograničnom području, izradu zajedničke studije o kretanjima i potrebama na tržištu rada, 8 radionica i treninga za djelatnike hrvatskih i mađarskih Zavoda za zapošljavanje, 20 radionica za nezaposlene, poslodavce, učenike i roditelje, 4 sajma poslova, jednu prekograničnu konferenciju o zapošljavanju, 2 konferencije za medije, završnu konferenciju projekta i tiskanje promotivnih materijala o projektu.

Ukupno predviđeno trajanje projekta je 16 mjeseci.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 211.714,00 EUR.

Ravnateljica PORE: Melita Birčić