Najava: Ovog vikenda započinje 13. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje”

U Koprivnici i Legradu od  petka 11. Srpnja do nedjelje 14. srpnja održat će se 13. Međunarodni festival folklora “Iz bakine škrinje” koji će tradicionalno ugostiti folklorne ansamble iz nekoliko europskih zemalja, a za posjetitelje je pripremljen bogat i sadržajan program u kojem će tradicijsku pjesmu i ples prikazati više od 240 sudionika.

Festival je mjesto susreta različitih kultura, mjesto upoznavanja. učenja i razvijanja poštovanja i prijateljstva među narodim, a ove će godine, uz grupe iz Hrvatske (FA “Matija Gubec” iz Karlovca, KUD “Donji Vidovec”, KUD “Zrin” iz Legrada i FA Koprivnica) gostovati grupe i ansambli iz Republike Češke (Folklorni ansambl “Vsacan”), Italije (Folklorna grupa Danzerini di Lucinico”), Austrije ( Jugendvolkstanz und schuplattlergruppe “Fürnitz”) i Slovenije (Folklorna skupina kulturnog društva “Podgorci”).

Prva festivalska večer održava se u petak 12. srpnja u Evangeličkoj crkvi Legrad  u 20 sati, druga festivalska večer je na rasporedu u subotu 13. srpnja u  Dom mladih Koprivnica u 20 sati, a posljednja večer festivala će se održati u nedjelju 14. srpnja u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica te Domu za starije i teško bolesne osobe Senior care Križevci.

Služba ureda župana