Najava: Ove subote sudjelujte na međunarodnom biciklističkom festivalu Europska Amazona

U sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Europskog tjedna kretanja u Koprivničko-križevačkoj županiji će se u subotu 21. rujna organizirati Biciklistički festival koji je dio Međunarodnog biciklističkog festivala Europska Amazona, a koji se održava od kolovoza do listopada 2019. kroz jedanaest biciklističkih događaja u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

Organizator Festivala je Koprivničko-križevačka županija ujedno i partner u europskom projektu Amazon of Europe Bike Trail, u suradnji s Old timer Klubom “Biciklin” Koprivnica i Biciklističkim klubom ROTOR Koprivnica. Okupljanje sudionika biciklijade će biti u Koprivnici na Zrinskom trgu s početkom u 9,00 sati, nakon čega će se sudionici uputiti  do jezera Gabajeva Greda.

9,00 – 9,30 Okupljanje i registracija sudionika na Zrinskom trgu u Koprivnici;

9,30 – 10,00 Promotivne aktivnosti i počasni krug oldtimera;

10,00 – 11,30 Biciklijada Koprivnica – Gabajeva Greda;

11,30 – 13,00 Osvježenje na imanju Grofova hiža;

13,00 Povratak prema Koprivnici istom rutom.

  • Za sudionike vožnje oldtimera, do Gabajeve Grede osiguran je prijevoz autobusom;
  • Za sudionike festivala osiguran je ručak na imanju Grofova hiža;
  • Za bicikliste osigurani su promo pokloni i osvježenje;
  • Biciklijada se održava u pratnji policije;
  • Bicikliste prati vozilo HGSS-a za slučaj

Dodatne informacije o datumima održavanja možete pronaći na službenom Facebook događaju, a za dodatna pitanja o Biciklističkom festivalu i prijave možete se obratiti organizatorima na e-mail europski.fondovi@kckzz.hr ili tel. 658-193 (Vladimir Šadek, Jelena Kralj).

Pozivamo vas da rezervirate svoje vrijeme te nam se pridružite u avanturi na biciklističkoj stazi uz Europsku Amazonu!

 *Amazon of Europe Bike Trail je projekt sufinanciran sredstvima transnacionalnog programa Interreg Danube, koji kroz suradnju organizacija iz pet zemalja ima za cilj uspostaviti međunarodno prepoznat i održiv cikloturistički proizvod na području budućeg 5-državnog UNESCO rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav (TBR MDD). Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama, Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu.

*Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. svibnja 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3,176,000.00 €, podijeljenih između 15 partnera.

Služba ureda župana