Najava: Okusi Podravine i Okusi Prigorja

Polazeći od spoznaje da je gastronomija važan dio identiteta pojedinog kraja, ali i od činjenice da je gastronomija danas sve značajniji motiv za putovanje, te bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta turističkim odredištem, tvrtka DMK Vall 042 iz Varaždina razvila je projekt Okusi Hrvatske tradicije u čiju se provedbu uključila i Turistička zajednica Koprivničko – križevačke županije.

Sadržaj projekta usmjeren je na razvoj ponude lokalnih i regionalnih kulinarskih prepoznatljivosti, brendiranje i umrežavanje ponude, promociju i propagandu sudionika nositelja standarda Okusi, te sustavni razvoj turističke ponude i novih turističkih proizvoda u području gastronomije.

Na poziv TZ KKŽ u projekt se uključilo osam ugostiteljskih objekata s područja naše županije : Podravska klet, Pivnica Kraluš i Restoran Klas iz Koprivnice, Restoran i pivnica Stari grad i Restoran Đurđevečka hiža Hotela Picok iz Đurđevca, Sunčano selo Jagnjedovec te Lovačka kuća Sokolovac i Gradska kavana Križevci.

Da bi objekt dobio standard Okusi Podravine ili Okusi Prigorja mora u ponudi tijekom cijele godine imati najmanje 4 samostalna jela s popisa gastronomske baštine i to oblikovano u minimalno dva sezonska jelovnika, te da će u ponudi tijekom godine imati najmanje 6 lokalnih pića od čega će biti 4 etikete vina. Slijedom navedenog ugostiteljski objekti su u suradnji s tvrtkom DMK Vall 042, nakon što je utvrđeno da ispunjavaju uvjete iz Pravilnika za dobivanje standarda Okusi, izradili sezonske jelovnike.

Svečanost uručenja standarda Okusi Podravine ili Okusi Prigorja održat će se

u utorak, 18. srpnja 2017. godine u restoranu Štagelj s početkom u 13,00 sati.

Svaki ugostiteljski objekt s gornjeg popisa pripremit će po dva jela sa sezonske ponude, dok će klaster profesionalnih vinara Koprivničko-križevačke županije promovirati svoja vina.

Služba ureda župana