Pridružite se obilježavanju Dana ružičaste vrpce

Pozivamo vas na obilježavanje 20. Dana ružičaste vrpce koje će se sutra, u subotu, 5. listopada 2019. godine,  u prijepodnevnim satima odvijati na glavnim gradskim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu.

Na Zrinskom trgu u Koprivnici Udruga žena s bolestima dojke „Nada“ Koprivnica od 9,30 do 12,00 sati će  dijeliti edukativne materijale i korisne savjete, u Križevcima na Strossmayerovom trgu za to će biti zadužen Klub žena s bolestima dojke „Agata“, a u Đurđevcu Udruga žena s bolestima dojke „Narcise“, koja će se nalaziti na Trgu sv. Jurja.

Podjelom ružičastih vrpci i edukativnog materijala o samopregledu dojki  želi se skrenuti pozornost na važnost prevencije raka dojke i važnost odlaska na preventivne preglede i mamografiju, u sklopu Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke. Naime, 90% oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju.

Obilježavanjem ovog dana potiče na razmišljanje i djelovanje u vezi preventivnih pregleda i na aktivniju brigu o vlastitom zdravlju kao najvećem bogatstvu.

Služba ureda župana