Najava – Obilježavanje 40. obljetnice koprivničke bibliobusne službe i 10. obljetnice križevačke bibliobusne službe

U petak 17. svibnja u prostorijama koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović održat će se 37. skupština Društva knjižničara Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja povodom obilježavanje 40. obljetnice koprivničke bibliobusne službe i 10. obljetnice križevačke bibliobusne službe.

Pokrovitelj stručnog skupa pod nazivom „Inkluzivne knjižnične usluge putujućih knjižnica“  je Koprivničko-križevačka županija koja je prije deset godina prepoznala i podržala planove širenja županijske knjižnične mreže putem pokretnih knjižnica  te već cijelo desetljeće pruža znatnu financijsku podršku radu oba županijska bibliobusa. Danas u Koprivničko-križevačkoj županiji stanovnici svih općina imaju mogućnost korištenja knjižničnih usluga, a većina njih upravo putem bibliobusa.

Na skupu koji će okupiti knjižničare s područja Bilogore, Podravine i Kalničkog prigorja izložit će se teme vezane za inkluzivine usluge, a ispred knjižnice će biti održan i Festival bibliobusa koji će biti dostupni za posjet i razgledavanje svim zainteresiranima.

Služba ureda župana