Najava: Ne propustite 22. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije

U Križevcima će se od 08. do 10. studenoga 2019. godine po 22. puta održati Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije, tradicionalna gospodarska manifestacija u organizaciji Koprivničko-križevačke županije i partnera na kojoj se očekuje nastup velikog broja izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Obrtnici i gospodarstvenici i ove će godine na raspolaganju imati uređen izlagački prostor od 1.700 četvornih metara zatvorenog prostora i 2.500 četvornih metara otvorenog prostora ispred sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca u samom središtu grada. Ovogodišnji partner Sajma je Zagrebačka županija, a kroz tri dana trajanja manifestacije pruža se sjajna prilika za upoznavanje županijskog gospodarstva te uvid u mogućnosti ulaganja i razvojne projekte na području Županije.

Organizatori su već tradicionalno za izlagače osigurali povoljne cijene i odabir pozicije izložbenog prostora po sistemu “ključ u ruke”, dok će izložbeni prostor za izlagače koji se bave djelatnostima iz područja poljoprivrede biti u potpunosti besplatan. Sajam počinje u petak 08. studenog 2019. godine svečanim otvaranjem u 11:00 sati, a program Sajma uz brojne izlagače koji će predstaviti svoje proizvode i usluge  obilježit će i prezentacije obrtničkih zanimanja te brojne kreativne radionice na kojima će zainteresirani moći naučiti sve o tehnikama decoupagea, transfernoj tehnici i 3D modeliranju.

Organizatori nisu zaboravili niti edukacijsku komponentu pa će tako biti organizirana radionica za nezaposlene osobe  „Želim biti majstor“  s naglaskom na važnost cjeloživotnog obrazovanja, a u sklopu Sajma će se održati i panel rasprava „Strukovno obrazovanje – prilike i izazovi“. Posjetitelje uz promociju obrtništva i gospodarstva očekuje i bogat popratni program poput izbora najstražarice Križevačke djevojačke straže, Martinje po križevačkim štatutima, promocija autohtonih jela i pića, već tradicionalna revija frizura i modna revija, izbor najatraktivnijeg izložbenog prostora te izložba malih životinja.

Posjetiteljima će posebno biti zanimljive nagradne igre, i to nagradna igra Komunalnog poduzeća i nagradna igra Sajma, gdje su pripremljene vrijedne nagrade. Kupnjom ulaznice sudjeluje se u nagradnoj igri, a najsretniji posjetitelj će kući otići s vrijednom kuhinjom opremljenom s kućanskim aparatima.

Koprivničko-križevačka županija osim organizacijom ovog sajma kontinuirano dokazuje da brine za poduzetnike i obrtnike raznim mjerama i programima, a jednako tako potiče i razvoj gospodarstva. Od direktnog sufinanciranja i osiguravanja povoljnih kreditnih linija subvencioniranjem kamata na kredite, preko potpora malih vrijednosti obrtnicima i poljoprivrednicima, poticanja izgradnje gospodarskih građevina, sufinanciranja županijskih izložba pa sve do ulaganja u poduzetničke zone i donacija udrugama. U skladu sa Županijskom razvojnom strategijom i uz potporu države, kontinuiranim ulaganjima nastoji gospodarstvenicima olakšati poslovanje, a sve s ciljem ravnomjernog razvoja županije i osiguravanja novih radnih mjesta te ostanka mladih obitelji i visokoobrazovanih ljudi.

Uz Koprivničko-križevačku županiju u suorganizaciji manifestacije sudjeluju i Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna  razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Detaljan program možete vidjeti OVDJE.

Veselimo se Vašem dolasku na 22. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije!

Služba ureda župana