Najava: Nastup poduzetnika iz Koprivničko-križevačke županije na 24. međunarodnom sajmu gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2019.

Ovogodišnji 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede VIROEXPO 2018. održat će se od 15. do 17. ožujka na adresi Marije Gupca 63/3, Virovitica, a na njemu će sudjelovati i 17 izlagača s područja Koprivničko-križevačke županije. Svečano otvorenje Sajma na rasporedu je 15. ožujka u 11 sati.

Organizaciju i animaciju izlagača i ove je godine provodila Županija u suradnji s Obrtničkom komorom Koprivničko-križevačke županije i Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Koprivnica.

VIROEXPO jedan je od najuspješnijih i najposjećenijih sajmova u Hrvatskoj i regiji, ove godine sudjeluju izlagači iz čak 29 zemalja, a za posjetitelje je pripremljen bogat program. Od zanimljivih i edukativnih predavanja, Mednog doručka, gastronomskih i zabavnih sadržaja, izložbi, tematskih radionica pa sve do modnih revija i predstavljanja poduzetnika i obrtnika. Nova hala Viroexpa izgrađena je sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, a dio je Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem, u sklopu kojega će ovo biti prvi realizirani projekt.  Time je sajam Viroexpo nakon 23 godine od prvog izdanja, dobio i svoj prostor.

Više o događanjima može se doznati na službenoj stranici sajma http://viroexpo.com.hr/

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., zemlja partner je Republika Slovenija, županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a grad partner će biti Grad Zagreb.

Na zajedničkom izlagačkom prostoru Koprivničko-križevačke županije svoje će proizvode i usluge predstaviti sljedeći izlagači:

 1. Koprivničko-križevačka županija,
 2. Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije,
 3. Obrtničko-učilište Pouka
 4. Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Koprivnica
 5. Moby Dick, proizvodnja, trgovina i popravak obuće i kožne galanterije
 6. ZOO centar Pirana
 7. ZOO Ribolov j.d.o.o.
 8. EMBER, obrt za izradu suvenira
 9. OPG Marijan Hrženjak,
 10. Mehanička radionica Pavunić,
 11. Zajednica udruga vinogradara, vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije
 12. Čarobna heklica,
 13. OPG Zvonko Kosec
 14. Domaća radinost vl. Zlatko Štrfiček
 15. OPG Kranjec
 16. Francool kožna galanterija
 17. Visoko gospodarstvo učilište Križevci

Pozivamo sve zainteresirane da posjete 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede, VIROEXPO 2019., kao i zajednički izlagački prostor Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana