Najava: Nastup Koprivničko-križevačke županije na manifestaciji Kajkavci u Lisinskom 2019.

U organizaciji Radija KAJ treću se godinu zaredom održava manifestacija Kajkavci u Lisinskom, kroz koji će projekt pet kajkavskih županija – Koprivničko-križevačka, Krapinsko-zagorska Međimurska, Varaždinska i Zagrebačka te Grad Zagreb, predstaviti značaj, zanimljivosti, snagu i ponudu ovog dijela kontinentalne Hrvatske.

Kajkavci u Lisinskom najveći je projekt povezivanja, suradnje i promocije kontinentalne Hrvatske, kroz zajednički nastup na izložbeno-prodajnom, turističko-gospodarskom i kulturološkom susretu, a održat će se u nedjelju 3. ožujka 2019. godine u Zagrebu u KD Lisinski, od 14 do 22 sata.

Županija sudjeluje u projektu od samog početka, a uz prikaz proizvoda naših vrijednih poljoprivrednika i obrtnika, naglasak će se staviti na nematerijalnu kulturnu baštinu, odnosno na ivanečki vez, bregovsku pitu, tradicionalno oslikavanje pisanica, pogaču s oreji, podravsku mazanicu i čunčanu čipku. Posebnost predstavljanja Županije bit će naivna umjetnost koja nas je proslavila diljem svijeta i projekt Pisanica od srca županijske Turističke zajednice, a također će se predstaviti i jedinice lokalne samouprave sa svojim proizvodima, primjerice Općina Virje s Virovskom prkačijadom, međunarodnim festivalom izvornih kolača.

U sklopu programa, na rasporedu je i koncert kajkavskih popevki s početkom u 19 sati, na kojemu će, između ostalih, nastupiti Udruga cimbalista Hrvatske, Đurđevčice i TS Pleteri.

Služba ureda župana