Na 1. sjednici Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika prisustvovat će ministar Regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić

Župan Darko Koren za srijedu, 16. ožujka 2016. godine sazvao je proširenu sjednicu 1. ovogodišnjeg Kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, Trg Sv. Florijana 14 (zgrada Multimedijskog kulturnog centra) s početkom u 11 sati.

Sjednici će prisustvovati ministar Regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić sa suradnicima, zamjenicom ministra Sonjom Bošnjak, pomoćnikom ministra Tomislavom Jurendićem, načelnicom Sektora za provedbu razvojnih programa Anom Markuz i voditeljicom Samostalne službe za informativno-obrazovne aktivnosti Anom Odak.

Na Kolegiju će biti predstavljeni projekti i potrebe od strateškog značenja za Županiju. U ovom trenutku Koprivničko-križevačka županija, gradovi i općine pripremaju 252 projekta ukupne vrijednosti 2.695.487.812,49 kuna, od toga su za 51 projekt ukupne vrijednosti 362.852.279,83 kuna ishođene građevinske dozvole.

Proširenoj sjednici Kolegija prisustvovat će i predstavnici županijskih ustanova, županijske gospodarske i obrtničke komore.

Nakon radnog dijela, slijedi  obilazak prostora gradilišta Razvojnog centra i tehnološkog parka na trgu Sv. Florijana te Turističkog informativnog centra na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

Izjave za medije predviđene su prije same sjednice Kolegija u 10,45 sati u prostoru Multimedijskog centra.

Služba ureda župana