Najava: Koncert Johna Krutha u sklopu Country vikenda na Šoderici

U organizaciji Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije u sklopu Country vikenda u petak, 4. kolovoza u večernjim satima, na jezeru Šoderica nastupit će američki glazbenik, kompozitor i pjevač John Kruth.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri John Kruth surađivao je s nizom popularnih američkih umjetnika kao što su Laurie Anderson, Violent Femmes, John Prine, Patti Smith, Allen Ginsberg, Sam Shepard i Ornette Coleman.

Autor je triju glazbenih biografija od koji je najvažnije istaknuti Rhapsody in  black – The Life & Music of Roy Orbison i njegovu posljednju knjigu This Bird Has Flown – The Enduring Beauty of Rubber Soul 50 Years On – povijest i analizu šestog albuma Beatlesa koja je izdana u studenom 2015. godine.

Kao glazbenom novinaru, članci su mu objavljeni u New York Timesu i Rolling Stoneu, a predaje i kolegije s područja glazbe  na Manhattan College i College of Mount Music Saint Vincent u New Yorku.

John Kruth surađivao je i s koprivničkim glazbenicima Miroslavom i Gordanom Evačić, a zahvaljujući toj suradnji i njihovom prijateljstvu, došlo je do najavljenog nastupa.

Pozivamo Vas na njihov zajednički nastup na Country vikendu na Šoderici koji će zasigurno biti prava poslastica za sve ljubitelje glazbe!

Služba ureda župana