Najava: „Iz bakine škrinje“

Međunarodni festival folklora „Iz bakine škrinje“ održat će se od 8. do 11. srpnja 2016. godine.

Prva festivalska večer održat će se u petak 8. srpnja 2016. godine u Općini Novigrad Podravski u Sportskoj dvorani Osnovne škole „Prof Blaž Mađer“ s početkom u 20,00 sati dok će se druga festivalska večer održati u subotu 9. srpnja u Gradu Koprivnici, točnije na Zrinskom trgu s početkom u 9,00 sati, u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica s početkom u 13,00 sati i u Dvorani Domoljub u Koprivnici s početkom u 20,00 sati.

Nedjelja, 10. srpnja je dan za treću festivalsku večer koja će se održati u Varaždinu u sklopu 3. Međunarodnog festivala tradicijske kulture „FolkoFonija“ s početkom u 21,00 sati.

Na Festivalu nastupit će ukupno deset grupa sudionika, odnosno oko 400 izvođača, a u sklopu Festivala, 9. srpnja, župan Darko Koren upriličit će prijem za sve učesnike koji će se održati u Županijskoj upravi (Nemčićeva 5, soba 28/ I) s početkom u 17,00 sati.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su Folklorni ansambl Koprivnica i županijska Zajednica kulturno-umjetničkih udruga, a održat će se pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije.

Služba ureda župana