Najava: Festival žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga uzorne seoske žene POZIVAJU sve žitelje na Festival žena iz ruralnih područja, koji će se održati u subotu, 10. rujna 2016. godine u sportskoj dvorani Osnovne škole Molve.

Prezentacija svestranih i kreativnih podravskih i prigorskih žena, različitosti njihovog života, kao i naše tradicije i kulturne baštine organizirana je na njihovim štandovima, koji se mogu razgledati tijekom Festivala.

Sudionice s pratnjom, gosti te predstavnici institucija i udruga svečanim će mimohodom proći ulicama Molvi, a program pojedinačnog predstavljanja u sportskoj dvorani počinje u 18 sati.  U zabavnom dijelu programa nastupit će polaznici Dječjeg vrtića “Pčelica” te pjevački zbor, tamburaški sastav i folklorna sekcija KUD-a Molve. Posebne gošće Festivala su članice Zadruge Etno raj – OGRLICE iz Zagrebačkih Sesveta, koje se bave izradom tradicijskog i umjetničkog nakita.

Povjerenstvo i Udruga  pozivaju posjetitelje da sudjeluju u ovom vrijednom i jedinstvenom projektu te da budu podrška sudionicama, koje će pokazati sve ono što rade i čime se bave, sa svojim mnogobrojnim posebnostima, kao i tradiciju te bogatstvo kulturne baštine Podravine i Prigorja.

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova