Najava: Doručak s hrvatskih farmi u Križevcima

Pozivamo Vas da nam se pridružite na Doručku s hrvatskih farmi koji će se održati u ponedjeljak, 10. travnja 2017. godine, u restoranu „Vojarna“ u Križevcima, s početkom u 9,00 sati.

Projekt organiziraju Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija, a zajedno s ministrom poljoprivrede Tomislavom Tolušićem, ravnateljem Hrvatske poljoprivredne agencije Zdravkom Baraćem, zamjenikom župana Darkom Sobotom i gradonačelnikom Križevaca Brankom Hrgom, doručkovat će se domaće namirnice s oznakama Mlijeko hrvatskih farmi, Meso hrvatskih farmi, Jaja hrvatskih farmi, Med iz Lijepe naše, Brašno hrvatskih polja, Kruh hrvatskih polja te tradicionalne namirnice iz Koprivničko-križevačke županije.

Cilj projekta je promocija domaće poljoprivredne proizvodnje, a u planu je posebno predstaviti proizvodnju specifičnu za Koprivničko-križevačku županiju, kao i sustav dobrovoljnog označavanja proizvoda. Proizvodi s hrvatskih farmi dokazane su sljedivosti, svježi, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje, a njihovom se kupovinom potiče razvoj hrvatske poljoprivrede.

Nakon Doručka s hrvatskih farmi, pozivamo Vas i na sastanak ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića s poljoprivrednim proizvođačima s početkom u 10,15 u Gradskoj vijećnici u Križevcima, na kojem će sudjelovati i gradonačelnik Hrg te zamjenik župana Darko Sobota.

Služba ureda župana