Najava: Dodjela priznanja i nagrada u projektu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

U organizaciji Kluba članova „Selo“ i Hrvatskog farmera Eko etno grupa d.o.o. priznanja i nagrade najboljim kandidatima u projektu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ dodijelit će se 15. prosinca u Kući arhitekture Oris u Zagrebu.

Koprivničko-križevačka županija prijavila je pet kandidata u tri kategorije, a odlukom ocjenjivačke komisije tri kandidata zasluženo će primiti dvije zlatne povelje i jedno posebno priznanje.

U kategoriji turistička seljačka obiteljska gospodarstva zlatnu povelju primit će Seoski turizam Rakić iz Kloštra Vojakovačkog, a u kategoriji ruralno-turističke manifestacije zlatnu povelju primit će Mario Fuček iz Turističke zajednice Grada Đurđevca za manifestaciju Picokijada. Posebno priznanje za turističku interpretaciju tradicijskog načina života na obali velike rijeke u kategoriji poduzetnici u ruralnom turizmu primit će obitelj Karlovčan iz mjesta Brodić, Ferdinandovac.

Suncokret ruralnog turizma Hrvatske jedinstveni je godišnji nacionalni projekt ocjenjivanja turističkih seljačkih obiteljskih gospodarstava, poduzetnika u ruralnom turizmu, ruralno turističkih projekta, manifestacija te tradicijske gastronomije ruralnih područja Republike Hrvatske koji financijski podupire i Koprivničko – križevačka županija.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.