Najava: Dan ružičastih majica

Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Obrtničkom školom Koprivnica i Pučkim otvorenim učilištem Koprivnica organizira projekcije filma na temu vršnjačkog nasilja povodom „Dana ružičastih majica“ koje će se održati u srijedu, 22. veljače 2017. godine u dvorani Kina Velebit u Koprivnici s počecima u 10:00, 12:30 i 14:00 sati.

Projekcije dokumentarnog filma “Oblak” redatelja Miroslava Sikavice namijenjene su učenicima Obrtničke škola Koprivnica u 10,00 sati, Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica u 12,30 sati  i Srednje škole Koprivnica  u 14,00 sati.

Film“Oblak“ prati obitelj i prijatelje Luke Ritza, zagrebačkog tinejdžera koji je umro nakon što je brutalno pretučen u svom susjedstvu. Film svojim sadržajem potiče učenike na razmišljanje i razvijanje svijesti o ozbiljnosti problematike vršnjačkog nasilja te empatiju prema direktnim i indirektnim žrtvama. Prema mišljenju stručnjaka,  film ima veliki promotivni i preventivni potencijal koji možemo promatrati kao glavne korake interventnih mjera društva prema djeci i mladima.

Dan ružičastih majica obilježava se svake godine i to posljednje srijede u mjesecu veljači s ciljem podizanja svijesti i prevencije problema vršnjačkog nasilja.

Služba ureda župana