Najava: Dan branitelja grada Križevaca i 25. obljetnica oslobođenja vojarne u Križevcima

Dan križevačkih branitelja kao i 25. obljetnica oslobođenja vojarne u Križevcima ove godine održat će se u od 16. do 17. rujna.

Proslava će započeti u petak, 16. rujna polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na spomen obilježju kandelaber kod križevačke šumarije s početkom u 18,00 sati.  U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ s početkom u 18,30 sati održat će se otvorenje izložbe Ivana Lackovića – Croate pod nazivom „Ratni crteži“ poslije čega će se održati i znanstveni skup „Bitka za vojarne – prva pobjeda u Domovinskom ratu“ s početkom u 19,00 sati.

U subotu, 17. rujna proslava započinje potpisivanjem Povelje o prijateljstvu s Gradom Novskom, a s početkom u 9,30 sati u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ otvorit će se Spomen soba Domovinskog rata. Na spomen obilježju „Perivoj ratnika“ u 10,00 sati održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća nakon čega će se ispred crkve sv. Florijana formirati kolona s postrojem ratnih zastava Hrvatske vojske, Križevačkom djevojačkom stražom, puhačkim orkestrom i braniteljima koja će se uputiti na Strossmayerov trg gdje će se održati vojno-akrobatska ceremonija pripadnika Počasno zaštitne bojne i sveta misa zahvalnica za poginule branitelje.

Služba ureda župana