Najava: Budite i vi dio projekta “Živjeti zdravo”

Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradom Koprivnicom i Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo provodi aktivnosti projekta „Živjeti zdravo“.

Aktivnost „Hodajmo do zdravlja“ namijenjena je građanima svih dobnih skupina. Okupljanje sudionika bit će u petak, 20. listopada 2017. godine na Zrinskom trgu u Koprivnici od 12.00 sati do 12.15 sati kada kreće šetnja stazom i to od Zrinskog trga kroz Trg bana Josipa Jelačića, Trg dr. Tomislava Bardeka, Ulicu Braća Radić, Sajmišnu ulicu, Oružansku ulicu, Reberinsku ulicu, Ulicu Matije Gupca, Školsku ulicu, ulicu Đure Estera do gradskog parka. U gradskom će parku učenici Srednje škole Koprivnica, smjer medicinska sestra/tehničar, sudionicima mjeriti krvni tlak, dok će fizioterapeuti voditi vježbanje za sve okupljene.

Aktivnost „Volonteri u parku“ prvenstveno je namijenjena djeci, ali i odraslima. Okupljanje je planirano također u petak, 20. listopada 2’17. godine na Zrinskom trgu u Koprivnici od 12.00 sati do 12.15 sati kada će naši najmlađi sudionici krenuti u gradski park gdje će ih dočekati volonteri, i to treneri Bazena „Cerine“, učenici Srednje škole Koprivnica – smjera fizioterapeuti i voditelji Društva naša djeca koji će za njih pripremiti razne igre i vježbe.

U ponedjeljak, 23. listopada s početkom u 10 sati u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo u Koprivnici na rasporedu je konferencija na kojoj će se detaljnije predstaviti projekt „Živjeti zdravo“, kao i primjeri dobre prakse u promicanju zdravlja i prevenciji bolesti iz škola, vrtića, udruga i drugih institucija.

Pozivamo vas da zajedno provodimo aktivnosti u sklopu projekta „Živjeti zdravo“!

Služba ureda župana