Najava: 16. Županijska smotra dječjeg folklora

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, u nedjelju, 12. svibnja 2019. godine, u Društvenom domu  u Kalinovcu s početkom u 16,00 sati održat će se 16. Županijska smotra dječjeg folklora. Organizator smotre je  Zajednica kulturno-umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a domaćini, članovi  KUD-a  „Grgur Karlovčan“ iz Kalinovca.

Ukupno 300 malih plesača i svirača predstavit će se dječjim igrama i njihovoj scenskoj obradi,  te plesnim izvedbama dječjeg folklora. Vesela i razigrana dječica u dobi od 4-14 godina, predstavit će nam  brojalice,  igrice, pjesme i plesove podravskog  kraja.

U programu sudjeluju:

  • dječje grupe nižeg uzrasta (djeca do 10 godina)

Folklorna skupina dječjeg vrtića „Bubamara“ Kalinovac, Folklorni ansambl Koprivnica, KUD „Širine“ Novo Virje ,KUD „Zrin“ Legrad, KUD „Stari graničar“, Cirkvena i KUD „Grgur Karlovčan“, Kalinovac

  • mješovite dječje grupe  (djeca  od 4-14 godina)

KUD „Rudar“ Glogovac, KUD Prugovac, KUD „Petar Preradović“, Đurđevac  i

DIF Koprivnički Ivanec

  • dječje grupe višeg uzrasta (djeca od 10-14 godina)

KUD Molve i Folklorni ansambl Koprivnica

Selektorice smotre,  Slavica i Lana Moslavac iz Kutine, odabrat će grupe koje će predstavljati  Županiju na Festivalu dječjeg folklora u Kutini,  na dječjim Vinkovačkim jesenima te  na malim Đakovačkim vezovima.

Služba ureda župana