Najava 11. Rotary bala Rotary Cluba Koprivnica u korist stipendiranja talentiranih učenika koprivničke i đurđevačke Gimnazije

Članovi Rotary Cluba Koprivnica 16. listopada 2015. organiziraju jubilarni 11. po redu Rotary bal u hotelu „Picok“ u Đurđevcu s početkom u 19 sati. U sklopu bala organizira se prodajna aukcija slika eminentnih hrvatskih umjetnika koji su svoje umjetničke radove stvorene na likovnoj koloniji koju je organizirao koprivnički Rotary Club donirali za bal. Radi se o eminentnim sve redom akademski obrazovanim umjetnicima koji su svoje radove nebrojno puta izlagali u zemlji i inozemstvu. Ovoj akciji pridružili su se i eminentni profesori s Likovne akademije u Zagrebu: Zlatko Kauzlarić Atač i Drako Bakliža koji su potaknuti plemenitošću navedene akcije angažirali zagrebački krug umjetnika koji su se sa zadovoljstvom pridružili ovoj akciji. Sredstva prikupljena na aukciji već osmu godinu za redom daju se za stipendiranje talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz koprivničke i đurđevačke gimnazije. Osim same materijalne pomoći u obliku stipendija, koprivnički rotarijanci ovom akcijom odašilju društvu poruku da je briga i senzibilizacija javnosti za talentirane mlade ljude prioritet djelovanja zajednice. Osigurane stipendije bit će poticaj učenicima za daljnji rad i potvrda njihovu samopuzdanju da netko prepoznaje njihov talent, kreativnost i izvrsnost koju postižu u težim životnim uvjetima spram drugih svojih kolega. Nadamo se da će ova akcija koprivničkih rotarijanaca dokazati da kriza dobrote u Koprivnici ne postoji.

Na balu će se predstaviti i talentirani učenici , a goste će uz vrhunsku enološku i gastronomsku ponudu zabavljati glazbeni sastav Fast Food i Praline.

Koprivnički rotarijanci pozivaju sve prijatelje, dobrotvore, ljubitelje umjetnosti i dobrog društva da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji na Rotary balu.

mr.sc. Vjekoslav Robotić