Najava: 10. Rotary bal u korist stipendiranja talentiranih učenika koprivničke i đurđevačke Gimnazije

Članovi Rotary Cluba Koprivnica u petak, 24. listopada 2014. godine organiziraju jubilarni 10. po redu Rotary bal u hotelu „Podravina“ u Koprivnici s početkom u 19 sati. U sklopu bala organizira se prodajna aukcija slika hrvatskih umjetnika koji su svoje radove stvorene na likovnoj koloniji, koju je organizirao koprivnički Rotary Club, donirali za bal. Radi se o eminentnim akademski obrazovanim umjetnicima koji su svoje radove nebrojno puta izlagali u zemlji i inozemstvu. Ovoj akciji su se pridružili i profesori s Likovne akademije u Zagrebu: Zlatko Kauzlarić Atač i Darko Bakliža koji su potaknuti plemenitošću navedene akcije angažirali zagrebački krug umjetnika. Zagrebački umjetnici sa zadovoljstvom su se pridružili ovoj akciji.

Već sedmu godinu zaredom sredstva prikupljena na aukciji daju se za stipendiranje talentiranih učenika slabijeg imovinskog stanja iz koprivničke i đurđevačke Gimnazije. Osim same materijalne pomoći u obliku stipendija, koprivnički rotarijanci ovom akcijom šalju društvu poruku da je briga i senzibilizacija javnosti za talentirane mlade ljude prioritet djelovanja zajednice. Osigurane stipendije biti će poticaj učenicima za daljnji rad i potvrda njihovom samopouzdanju da netko prepoznaje njihov talent, kreativnost i izvrsnost koju postižu u težim životnim uvjetima u odnosu na svoje kolege.

Nadamo se da će ova akcija koprivničkih rotarijanaca dokazati da kriza dobrote u Koprivnici ne postoji.

Na balu će se predstaviti učenici stipendisti Rotary Cluba Koprivnica, a goste će uz vrhunsku enološku i gastronomsku ponudu zabavljati glazbeni sastav „VIS 300“ i vokalni kvartet „Praline“ .

Koprivnički rotarijanci pozivaju sve prijatelje, dobrotvore, ljubitelje umjetnosti i dobrog društva da se pridruže ovoj humanitarnoj akciji na Rotary balu.