Nagrada učenicima 2.b

Učenici 2.b razreda u svibnju su sudjelovali u projektu „Slavimo s eTwinningom“. Projekt je bio ujedno i natjecateljskog karaktera jer se birao i nagrađivao najuspješniji tim. Osim što je svrha projekta bila promocija eTwinninga i njegova desetogodišnjega postojanja, učenici su imali priliku naučiti web 2.0 alate.
Pod mentorstvom profesorice Marine Njerš, napravljene su križaljke, strip, ilustracije, video, klip, poster i velika galerija fotografija. Sve navedeno je na temu eTwinninga i proslave godišnjice postojanja. Spomenimo da su učenici naučili body letters i znakovni jezik. Film su osmislili i snimili učenici sami.
Fotogalerije su objavljene na Facebooku (link 1.: https://goo.gl/B76r2h, link 2.: https://goo.gl/xhqL79), a jedna od njih krasi i naslovnicu najnovijeg broja Franzina.
Novčana nagrada uskoro ćestići, a radovi će bitiizloženi na izložbi u Zagrebu koja će biti otvorena u studenom tijekom nacionalne eTwinning konferencije. Cijeli projekt osmislila je Agencija za mobilnost i programe EU, a sudjelovalo je 129 ekipa svih dobnih skupina – od vrtića do srednjoškolaca, iz cijele Hrvatske. Sličan projekt provodio se u svim zemljama EU. Kako je to izgledalo u Europi, pogledajte na linku https://www.flickr.com/photos/etwinning_europe/sets/72157651143048674 , a sve naše radove na prezentaciji u privitku.

M. Njerš, prof. savjetnik