Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu: Zvonka Kovač iz Fugaplasta -najuspješnija poduzetnica

Nakon što je u petak 21. svibnja 2010. godine u šibenskom Solarisu predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor otvorila 14. Nacionalno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu održan je niz radionica, prezentacija i panel diskusija.

Koprivničko-križevačku županiju su u radnom dijelu savjetovanja predstavljali župan Darko Koren, zamjenik župana Darko Sobota, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalnu djelatnost Marijan Štimac i ravnateljica PORE Melita Birčić.

Državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva Tihana Kraljić zajedno s predstavnicima HAMAG-a, HABOR-a i komercijalnih banaka sudjelovala je u panel diskusiji vezanoj uz financijske instrumente za poticanje malog i srednjeg poduzetništva. U nastavku dana predstavila je i Strategiju poticanja ženskog poduzetništva. Obzirom na interes i teme koje su se nametale u samoj diskusiji zaključeno je da iduće savjetovanje mora osigurati više prostora upravo za ovakve aktualne rasprave.

U večernjim satima dodijeljene su nagrade najboljim poduzetnicima i gospodarstvenicima. Najuspješnijim srednjim poduzetnikom proglašena je tvrtka TPK Orometal, a najuspješnijim malim poduzetnikom Komet d.o.o. Najuspješnijim poduzetničkim centrom proglašena je CTR – Razvojna agencija Brodsko-posavske županije dok je nagrada za najuspješniju poduzetnicu otišla u ruke Zvonke Kovač, koja se već godinama nalazi na čelu tvrtke Fugaplast d.o.o. iz Gole.

Ovom prilikom župan Darko Koren čestitao je dobitnici na nagradi Ministarstva gospodarstva rada i poduzetništva te joj poželio još ovakvih priznanja za predanost koju je uložila u razvoj tvrtke i njenu sve veću prisutnost na tržištu.